TORNAR

ACTIVITAT MEDIAMBIENTAL A VALLIBONA: PRESENTACIÓ PROJECTE RESTAURACIÓ HÀBITATS AMFIBIS

27 DE SETEMBRE DE 2008.

    El dissabte 27 de setembre va tindre lloc a Vallibona una jornada divulgativa dels amfibis al nostre territori. Organitzat pel Parc Natural de la Tinença de Benifassà, a les 10,30 hores, els 30 participants, molts d'ells xiquets i xiquetes, van anar d'excursió fins a la Font Vella, un lloc que conserva dos bassis que recullen l'aigua de la font, on es poden observar espècies d'amfibis.

    En aquell indret, el monitor va explicar als participants la importància de l'aigua tant per l'home com per a la resta d'espècies i la diversitat d'espècies d'amfibis al nostre territori, totes elles protegides, i la gran majoria en perill d'extinció, com ara l'Ofegabous, el Tòtil,  i la resta de gripaus i granotes. També va destacar la importància d'indrets com la Font Vella, que conserva bassis que serveixen d'hàbitat als amfibis, a l'hora que serveix per a un ús humà.

    En aquest lloc va dinfondre el Projecte de Restauració d'Hàbitats per als Amfibis, desenvolupat amb fons europeus del Projecte Life, anomenat "Life Anfibios", un projecte que té com a finalitat preservar i recuperar els hàbitats i les poblacions d'amfibis al nostre territori, per la qual cosa s'estan restaurant basses i abeuradors ramaders a 31 municipis del País Valencià, amb la finalitat de crear hàbitats per als amfibis.

      Tot seguit, a les 11,30 hores a les Antigues Escoles de Vallibona acompanyada per una xerrada divulgativa es va inaugurar l'exposició itinerant del Projecte Life Anfibios, formada per 6 panels explicatius al voltant del amfibis i de la seua importància per l'esser humà, i del medi ambient ja que s'ha demostrat el paper de les basses on es desenvolupen els amfibis, a nivell de l'intercanvi de C02.

   

   Per acabar la jornada de divulgació sobre els anifibs, a les 17.00 hores, a la plaça de sant Antoni, es va montar un taller per a xiquets i xiquetes, on va participar, retallant peces de feltre amb diferents models de material didàctic en relació als amfibis.